Het blijft vandaag wisselvallig en buiig

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag is het wisselvallig met buien, en maxima tussen 7 en 12 graden. Dat zijn perfect normale temperaturen voor de tijd van het jaar, meldt het KMI. Vanavond en -nacht wordt het eerst droog met enkele opklaringen. Daarna krijgen we lichte sneeuwval vanuit Nederland (1-2 cm), vooral over de noordelijke of noordoostelijke helft van het land. Het kwik daalt tot tussen -3 en +2 graden.

Morgen valt er vooral in het eerste deel van de dag soms wat lichte sneeuw. Het wordt koud, tussen -2 en +2 graden, met een snijdende wind uit het noordoosten. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is het droog, maar de temperaturen tuimelen verder naar beneden, tot tussen -3 en -7 graden.

Zondag is het overwegend droog maar nog steeds koud, tussen -3 en +3 graden. Er staat nog steeds een gure wind uit het oosten tot het noordoosten.

Maandag wordt het zonnig, maar nog steeds koud met maxima rond 0 graden in de Hoge Venen en +4 of +5 graden in Laag-België. Er staat nog steeds een gure wind uit noordoost tot oost. Er is nog overal nachtvorst.

Dinsdag stroomt vochtige lucht vanaf de Noordzee over ons land. We krijgen bijgevolg meer bewolking met soms buien, die vooral in het begin van de dag nog winters kunnen zijn. Daarna wordt het wat minder koud, met maxima rond 2 graden in de Ardennen en rond 7 of 8 graden in het westen van het land. 's Nachts vriest het toch opnieuw overal.

bron: Belga