Euromillions Basket League – Aalstar blijft tweede na nipte zege in Luik

Euromillions Basket League - Aalstar blijft tweede na nipte zege in Luik

Op de 21e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling is Aalstar vrijdag met 81-84 gaan winnen in Luik. De thuisploeg begon het best aan de partij (24-20), maar stond bij de rust toch één punt in het krijt (42-43). Ook in het tweede en derde kwart trok Aalstar nipt aan het langste eind (15-16 en 24-25). Darnell Harris (23 ptn, 7 rbds), Terry Deroover (21) en Milos Bojovic (18) scoorden stevig voor de Luikenaars. Het Oost-Vlaamse collectief bleek echter sterker, met vijf spelers die boven de tien punten uitkwamen: Senne Geukens (17), Olivier Troisfontaines (16, 7 rbds), Wesley Major Channels (13), Andrew Chrabascz (11) en Iona Tofi (10).
Luik blijft na de tiende nederlaag op rij voorlaatste in de stand. Aalstar blijft tweede, op vier punten van de ongeslagen leider Oostende, en één punt voor Antwerp en Charleroi, die vrijdag ook allebei wonnen. Antwerp deed dat met 81-85 op het veld van Limburg United. Charleroi was met 77-54 te sterk voor Brussels. Aalstar heeft de tweede plaats wel alleen virtueel in handen. Het speelde immers al twee wedstrijden meer dan Antwerp en één meer dan Charleroi.
Zaterdag ontvangt Willebroek rode lantaarn Leuven en krijgt Oostende het bezoek van Bergen. Die laatste partij is een heruitgave van de finale van de Beker van België, waarin Oostende afgelopen zondag in Vorst Nationaal na een verlenging met 84-80 het laken naar zich toe trok.

.bron: Belga