Deze vijf dingen eet je het best voor je het vliegtuig neemt

Deze vijf dingen eet je het best voor een lange vlucht
AFP / O. Prestwich

Het vliegtuig nemen is niet de meest leuke activiteit. Je moet lang wachten en je hebt niks te doen. Wie de tijd wil vullen door zijn of haar maagje te vullen, kan maar beter deze gezonde voedingsmiddelen op voorhand inslaan. 

Fruit en groenten

Luchthavens zijn een oneindige bron van vettige troep, maar met een beetje geluk heb je ook een supermarkt in de buurt en kan je wat gezonde etenswaren zoals fruit en groenten inslaan. Je gaat niet alleen meer energie hebben, maar je voelt je ook een pak minder opgeblazen dan na een grote hamburger.

SnacksHet is verleidelijk om een snelle hap te eten terwijl je wacht op je vlucht. Maar wil je geld besparen en niet helemaal hangry rondlopen, kan je ook zelf een snack meenemen van thuis. Zelfgemaakte pannekoekjes of een gezonde mix van noten zijn ideaal om de grote honger te stillen.

Yoghurt

Yoghurt met vet is niet alleen zacht voor de maag (turbulentie en fastfood zijn geen goede combinatie), het verzadigt ook erg goed. Kies wel voor volle Griekse yoghurt waar minder suiker in zit. Niemand wil met een suikerbom naar de andere kant van de wereld reizen.

Chocolade 

Chocolade wordt niet onmiddellijk beschouwd als een gezond alternatief, maar de donkere variant heeft wel tal van voordelen. Er zitten weinig calorieën in, het smaakt lekker en het bevat heel veel antioxidanten.

Smoothies

Smoothies zijn verfrissend, geven je heel veel energie en bevatten tal van vitaminen. Bovendien smaakt het ook lekkerder dan een gewoon plat watertje.