Afghaanse baby Donald Trump zorgt voor beroering

Donald Trump heeft meer vijanden dan vrienden, maar de mensen die hem steunen, doen dit ook met volle overgave. Zo noemde een Afghaanse vader zijn kind naar de Amerikaanse president. Met desastreuze gevolgen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Baby Trump is ondertussen al twee jaar oud,  maar dat maakte het nieuws niet minder bijzonder. Vader Sayed en moeder ­Jamila Assadullah waren sterke aanhangers van Donald Trump. Zo lazen ze verschillende boeken over de voormalige zakenman en toen Jamilla zwanger geraakte, twijfelden ze er niet aan om zoonlief te eren met Trump's naam.

Slechte beslissing 

Met de geboorte van kleine Donald hoopte het gezin geluk te ervaren, maar dat draaide even anders uit. De familie van Sayed was woedend dat ze de jongen naar een 'ongelovige' hadden vernoemd. De ruzie zorgde er uiteindelijk voor dat het gezin naar Kaboel moest verhuizen. Het hek was helemaal van de dam toen de identiteitskaart van de Afghaanse Donald Trump op het internet verscheen. Niet alleen wordt het gezin meedogenloos uitgelachen, de Afghaanse overheid dreigt hun ook voor ondervraging naar de inlichtingendienst te sturen.