Operahuis de Munt focust in nieuwe seizoen op nog meer samenwerkingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Brusselse operahuis de Munt gaat in zijn seizoen 2018-2019 nog meer samenwerken met partners als de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), het Théâtre National en de twee andere federale instellingen Bozar en het Nationaal Orkest van België. Munt-intendant Peter De Caluwe maakte vandaag de programmatie van het komende seizoen bekend. "In Brussel werken we veel meer samen met de federale instellingen door samen te programmeren op inhoud en er komt ook een veel duidelijkere samenwerking met KVS en Théâtre National. Naast de bestaande samenwerking met Kaaitheater en Rosas", legt De Caluwe uit.

In de KVS zal Michaël De Cock het stuk "L'Homme de la Mancha" regisseren, een Amerikaanse musical in de Franse vertaling van Jacques Brel die 40 jaar na zijn dood een mooi eerbetoon vormt. De operavoorstellingen die in de Munt zelf doorgaan, blijven klassiekers, met soms een modern jasje. De opener van het seizoen is "Die Zauberflöte" van Mozart, waar verlichtingsideeën met 3D-sculpturen naar voren komen. Op het programma staat met Frankenstein van Mark Grey ook een wereldpremière.

Naar goede traditie is er ook plaats voor concerten, recital en dans. Onder leiding van muziekdirecteur Alain Altinoglu komen symfonie 1 tot en met 8 van Beethoven aan bod. Er is ook een eerbetoon aan de 25-jarige samenwerking tussen de Munt en choreografe Anne-Teresa De Keersmaeker. In juni 2019 gaat haar laatste werk "De Zes Brandenburgse Concerten" in Belgische première in de Munt.

bron: Belga