Loïc Vliegen moet kruis maken over voorjaar met breuk scafoïde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 24-jarige Loïc Vliegen moet een kruis maken over zijn voorjaar. De renner van BMC werd gisterenavond na de antidopingcontrole van Nokere Koerse aangereden door een wagen. Vandaag werd vastgesteld dat Vliegen een breuk heeft opgelopen aan de linkerscafoïde. "Loïc Vliegen werd uitgeloot voor de antidoping controle na Nokere Koerse. Daarna keerde hij per fiets terug naar de rennersbus, die wat verderop geparkeerd stond. Een onvoorzichtige chauffeur kwam plots uit de file gereden. Vliegen kon de wagen niet meer ontwijken en sloeg hard tegen het asfalt. Nader medisch onderzoek bracht aan het licht dat hij een breuk van de linkerscafoïde opliep", verduidelijkte sportdirecteur Klaas Lodewyck. "Zijn hele voorjaar zit er meteen op.

Normaal gezien ging Vliegen morgen de Handzame Classic rijden, alvorens af te zakken naar de Ronde van Catalonië. Daarna volgde voor hem de Waalse klassiekers. Iets waar hij zeker naar uitkeek. Daar mag Vliegen nu een kruis over maken. De medische staf gaat kijken of er een heelkundige ingreep nodig is, maar de revalidatie zal sowieso veel tijd in beslag nemen."

"Ook Francisco Ventoso start niet in Bredene. Hij werd opgeroepen voor Milaan-Sanremo, zodat ik morgen met slechts vijf renners start in Bredene."

bron: Belga