Finland is gelukkigste land ter wereld

Finland is gelukkigste land ter wereld
Pixabay

De Finnen zijn de gelukkigste mensen ter wereld. Dat blijkt uit het World Happiness Report in opdracht van een netwerk van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkelingsoplossingen.

Het jaarlijkse rapport, dat voor het eerst in 2012 verscheen, is op het Vaticaan voorgesteld. Voor de samenstelling wordt er gekeken naar rijkdom, levensverwachting, corruptie, vrijheid en andere bepalende indicatoren van levenskwaliteit. Daarnaast omvatte het rapport ook inschattingen van het welzijn van migranten, dat grotendeels in lijn bleek te liggen met dat van de autochtone bevolking.

Noorwegen, Denemarken, IJsland en Zwitserland vullen de top vijf van gelukkigste landen aan. Onderaan bengelen Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Tanzania en Jemen. Zij zijn de ongelukkigste landen ter wereld.

België 

België stijgt van de zeventiende naar de zestiende plaats in het jaarrapport in opdracht van het netwerk SDSN (Sustainable Development Solutions Network). Duitsland staat op plaats vijftien, drie plaatsen voor de Verenigde Staten. Volgens Jeffrey Sachs, een vooraanstaande Amerikaanse ontwikkelingseconoom die meewerkte aan het rapport, dalen de VS in de geluksrangschikking deels door de aanhoudende epidemieën van obesitas, van gebruik van verdovende middelen, en door onbehandelde depressies.

Bron: Belga