Campagne zet armoedebestrijding op de agenda voor de lokale verkiezingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

"De strijd tegen armoede en sociale uitsluiting moet centraal staan bij de lokale verkiezingen van 14 oktober." Dat zeggen tien sociale middenveldorganisaties die de boodschap van mensen in kwetsbare posities willen doorgeven aan lokale politieke partijen. Daarom zijn ze vandaag gestart met de campagne 'Ieders Stem telt'. Dat gebeurde met lokale acties in Mechelen, Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt. De campagne zal tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in heel Vlaanderen lopen. Ongeveer 15 procent van onze landgenoten moet overleven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Vandaag is een derde van de ongeveer 150.000 leefloners een jongere tussen 18 en 25 jaar. Een op de vijf mensen in ons land leeft in energiearmoede en bijna 1 op de 5 kinderen loopt het risico om in de armoede op te groeien.

"Op 14 oktober 2018 staat er heel wat op het spel voor mensen die het moeilijk hebben", aldus Samenlevingsopbouw in een persmededeling. "Want armoede heeft een impact op het hele leven en over het uitoefenen van onze grondrechten. Uitsluiting en armoede bestrijden vergt politieke maatregelen, óók op het lokale bestuursniveau. We zetten daarom samen de schouders onder 'Ieders Stem Telt'".

'Ieders stem telt' is een campagne van Samenlevingsopbouw in partnerschap met het Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg, Welzijnsschakels, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Uit De Marge, SOM sector Centra Algemeen Welzijnswerk, Minderhedenforum, Caritas en Decenniumdoelen.

De lokale prioriteitennota's met beleidseisen zijn per gemeente terug te vinden via www.iedersstemtelt.be.

bron: Belga