Beerschot Wilrijk deelt prikken uit aan Cercle Brugge en KBVB

door
Belga
Leestijd 2 min.

Beerschot Wilrijk moest zaterdag met lede ogen aanzien dat Cercle Brugge en niet de Mannekes zich verzekerde van de promotie naar de hoogste afdeling. De Antwerpenaren zijn nog steeds niet te spreken over de handelwijze van de Vereniging en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde open brief op de website van Beerschot Wilrijk. "De investeerders en het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk vinden het noodzakelijk om even te reageren op een aantal gebeurtenissen", zo klinkt het. "Was de ontvangst in de Brugse bestuurskamer hartelijk en joviaal, naar onze supporters toe was dit echter een heel pak minder. Zeg maar: ondermaats. Ondanks het feit dat Jan Breydel voor iets meer dan de helft gevuld was, werden er slechts 1400 tickets ter beschikking gesteld en stak men onze supporters bovendien weg in een onverlicht - en dus gevaarlijk - uitvak. Wellicht in de hoop dat niemand hen zou opmerken. Bovendien zorgde de vereniging ervoor dat de combi-bussen als gevolg van een nutteloze omweg niet op tijd aan het stadion arriveerden. Daarop volgden chaotische toestanden aan de toegangspoorten, met een file die het aanschuiven aan de Kennedytunnel tot een lachertje maakte. En als klap op de vuurpijl werd een aantal van onze supporters dan ook nog eens in een verkeerd vak gezet..."

"Allemaal tekens die ons doen besluiten dat men blijkbaar bijzonder bevreesd is voor het enthousiaste Kielse supporterslegioen. We stellen ons dan ook de vraag waarom de kersverse eersteklasser zich zo angstig opstelde en alle truken van de Breydelse Kermis bovenhaalde om ze toch maar buiten te houden. Spijtig."

Vervolgens richt Beerschot Wilrijk zijn pijlen op de KBVB. "Waarom stuurt u ons op 7 maart om 07u58 een mail met de vraag waarom u nog geen ontvangstbevestiging hebt ontvangen omtrent de beslissing aangaande Alexander Maes, terwijl u maar al te goed weet dat u - wellicht vergeten - geen mail naar ons hebt verstuurd? Waarom probeert u ons op die manier te foppen en met een kluitje in het riet te sturen?"

bron: Belga