Japanse kunstenares tovert stenen om in levensechte dieren

Wat doen de meeste mensen als ze een steentje zien op straat? Juist ja: niets of het een beetje verder schoppen. Maar dat is buiten Akie Nakata gerekend. De Japanse gebruikt de stenen als canvas voor haar schattige schilderijen van dieren.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dierenfiguren zoeken in wolken komt wel vaker voor, maar Nakata gebruikt stenen om haar fantasie de vrije loop te gaan. "Het begon allemaal toen ik een wandeling maakte langs een rivier en plots een steentje zag, dat in mijn ogen als twee druppels water op een konijn leek", vertelt ze aan Metro World News. "Al van sinds ik een kleine uk was, verzamel ik graag stenen en vind ik het leuk om dieren te tekenen. Toen ik op die bewuste dag dat steentje vasthield, smolten die twee passies plots samen."

Ondertussen is de Japanse vrouw al meer dan zeven jaar bezig met haar bijzondere hobby. Sindsdien heeft ze één regel: ze past de vorm van de steen nooit aan. Voor elk kunstwerkje gebruikt ze steevast acrylverf. Het resultaat kan je bewonderen op haar Instagrampagina en Facebookaccount. En goed nieuws voor wie de stenen in huis wil halen, want je kan de creaties ook kopen.

[gallery type="slideshow" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="802247,802248,802249,802250,802251"]