Reacties uit alle hoeken op overlijden Stephen Hawking

Reacties uit alle hoeken op overlijden Stephen Hawking

Vanuit alle hoeken van de wereld en alle domeinen komen er reacties op het overlijden van Stephen Hawking, de wereldberoemde Britse fysicus die woensdag overleden is op 76-jarige leeftijd. De kinderen van Hawking, Lucy, Robert en Tim reageerden met een mededeling: “We zijn diep getroffen door het verlies van onze geliefde vader. Hij was een grote wetenschapper en buitengewone man wiens werk en nalatenschap nog jaren zullen standhouden.”

“Een kolossaal brein en een sprankelende geest”, zo twittert Tim Berners-Lee, die aan de wieg stond van het internet zoals we dat nu kennen. De bekende Britse fysicus Brian Cox treedt hem bij: “Hij wordt terecht beschreven als één van de grootsten. Hij was ervan overtuigd dat het publieke engagement van wetenschap, beschrijven wat we doen als wetenschappers, niet alleen waardevol is, maar ook nodig.”Eddie Redmayne, de acteur die Hawking vertolkt in “The Theory Of Everything”, is vol lof over Hawking: “We hebben een schitterende geest, een ongelooflijke wetenschapper en de grappigste man die ik ken, verloren.” Ook uit de politiek veel reacties: Europees president Donald Tusk citeerde een van Hawkings bekendste opmerkingen over zijn ziekte, ALS: “It matters if you just don’t give up.”

De Britse premier Theresa May, is vol lof: “Professor Stephen Hawking was een briljante en buitengewone geest, een van de grootste wetenschappers van zijn generatie. Zijn moed, humor en doorzettingsvermogen om het onderste uit de kan te halen in dit leven, waren een inspiratiebron. Zijn erfenis wordt niet vergeten.”
Ex-voetballer en bekend tv-gezicht Gary Lineker had het over “een genie in de echtste zin van het woord en een buitengewone man”.

bron: Belga