Erdogan hoopt dat Afrin tegen vanavond volledig gevallen zal zijn

Erdogan hoopt dat Afrin tegen vanavond volledig gevallen zal zijn
Erdogan hoopt dat Afrin tegen vanavond volledig gevallen zal zijn

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei vandaag dat hij hoopt dat de Syrische stad Afrin voor het einde van de dag in handen zal zijn van de Turkse troepen en de geallieerde rebellen. “We zijn een beetje dichter bij Afrin gekomen en ik hoop, als God het wil, dat Afrin vanavond helemaal gevallen zal zijn”, aldus de president. Een presidentiële bron zei wat later aan het Franse persagentschap AFP dat Erdogan bedoelde dat hij hoopt dat Afrin “volledig omsingeld” zal zijn tegen vanavond.
Op 20 januari lanceerde Turkije een grootschalig offensief in de Koerdische enclave Afrin. Daarmee wilde Ankara de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) verjagen, bondgenoten van de VS maar een terroristische organisatie volgens Turkije.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn woensdag al tien regimestrijders gedood door Turkse luchtaanvallen op een controlepost op de enige weg van Afrin naar het aangrenzende gebied dat gecontroleerd wordt door het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. “De wegen die door terroristen in het oosten worden gebruikt om de regio te betreden en te verlaten, zullen vandaag of morgen worden afgesloten, als God het wil”, zei Erdogan nog. De burgers in Afrin worden volgens de president per auto geëvacueerd via een speciale corridor.Bron: Belga