Vijf dingen die Amerikaanse toeristen verbazen bij hun bezoek aan Europa

5 dingen die Amerikaanse toeristen opvallen bij hun bezoek aan Europa
Belga / S. Gremmelprez

Amerikanen zijn dol op Europa. Ze steken massaal de plas over om een kijkje te nemen in het continent van hun voorvaders. Toch merken ze enkele verschillen op met hun thuisland. Dit zijn de top vijf gebruiken waarvan Amerikanen opkijken wanneer ze naar Europa komen.

1. Alcohol in de McDonalds

Alcohol wordt bijna overal verkocht, zelfs in de McDonalds. Opvallend voor heel wat toeristen, zeker omdat de fastfoodketen in hun ogen vooral gericht is op kinderen.

2. NaaktheidWij kijken er niet echt van op wanneer een vrouw in een krant of tijdschrift in haar evakostuum staat. En het cliché wil dat acteurs in Europese films ook sneller uit de kleren gaan dan sterren in de Amerikaanse prenten. Voor veel Amerikanen (vooral in de zuiderse staten) blijft naaktheid een groot taboe. Daar gaan wij Europeanen al wat makkelijker mee om.

3. Geschiedenis

De wereld bestaat al veel langer dan 1776, het jaar dat de Verenigde Staten officieel een land werd. Veel toeristen staan versteld van de rijke geschiedenis die Europa heeft. Die kan je over het hele continent terugvinden en is meer dan duizend jaar oud.

4. Iedereen spreekt meerdere talen

Amerikanen staan te kijken bij de kennis van de verschillende talen die de Europeanen (vooral jongeren) machtig zijn. Zeker in Nederland en België spreken veel mensen heel goed Engels. Zeg nog een paar woordjes in het Frans en ze worden lyrisch.

5. Het leven gaat trager

Europeanen nemen langer hun tijd bij veel activiteiten. Iets gaan eten of drinken kan soms enkele uren duren. In Spanje is het zelfs normaal dat mensen in de namiddag een dutje doen en het hele land even stil staat.