Een goede nachtrust is goud waard

melatonine

Op 16 maart is het dag van de slaap! Een goede nachtrust is van onschatbare waarde.

Melatonine is een natuurlijke stof die ons lichaam elke avond bij duisternis aanmaakt en die onmisbaar is om goed te kunnen slapen. Tijdens de sombere winterdagen wordt er overdag ook melatonine geproduceerd, wat ons futloos en vermoeid maakt. Bij het slapengaan, het moment waarop je nood hebt aan melatonine, kan er niet voldoende meer geproduceerd worden omdat de basismolecule overdag al opgebruikt is. Dat donkere, miezerige weer heeft dus gevolgen voor je slaappatroon.

Er zijn tevens andere factoren die de productie van ons slaaphormoon verstoren, denk maar aan koffie of alcohol nuttigen voor het slapengaan, nacht- of ploegenwerk of jezelf te veel blootstellen aan het zogenaamde “blauwe licht”: schermen van laptops, tablets en smartphones.

Het weerbericht kunnen we helaas niet in ons voordeel beïnvloeden, maar we kunnen wel op een andere manier je goede nachtrust ondersteunen! Een voedingsaanvulling zorgt voor voldoende melatonine en houdt je slaap-en waakritme op peil. Het verkort eveneens de tijd die nodig is om in slaap te vallen.

Bio-Melatonine Complex zijn tabletten om te laten smelten onder je tong. Ze bevatten per tablet 0,29 mg van de actieve stof melatonine, gecombineerd met 10 mg vitamine B3. Bio-Melatonine Complex moet altijd kort voor het slapengaan worden ingenomen. In 20 minuten zorgt dit voor een normale curve melatonine op het juiste moment. Maak tijdens die 20 minuten tijd voor een rustgevend avondritueel, zonder computer of televisie. Zo heb je nog meer kans op een deugddoende nacht en sta je ‘s morgens fris en uitgerust op.

Dit product scoort hoog bij personen met een hectische levensstijl en managers die lange vliegtuigreizen maken omdat zij vaker stress ervaren en moeilijker in slaap kunnen vallen vanwege hun onregelmatige werkschema’s.

TIP:

Neem ’s avonds een half uur voor het slapen een glas melk of een banaan, of nog liever een combinatie van deze twee in de vorm van een smoothie. In melk en banaan zitten stoffen die het melatoninegehalte gunstig beïnvloeden.

melatonine