Voorwaardelijke schorsing voor STVV-coach De Roeck

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag een week voorwaardelijke schorsing en een effectieve geldstraf van 400 euro opgelegd aan STVV-coach Jonas De Roeck. In de thuiswedstrijd van STVV tegen Club Brugge (0-1) op de slotspeeldag van de reguliere competitie was De Roeck het niet altijd eens met de beslissingen van scheidsrechter Erik Lambrechts. Tien minuten voor tijd en na een gele kaart voor Sacha Kotysch maakte de Truiense coach zijn ongenoegen kenbaar, waarop hij meteen naar de tribunes werd verwezen. De Roeck gooide onder meer een flesje water op het kunstgrasveld van Stayen.

Het Bondsparket wilde de T1 van de Kanaries één week van de zijlijn houden, maar De Roeck ging niet akkoord. De coach gaf toe dat hij niet met het flesje moest gooien. "Maar het was een emotionele reactie", zei hij ter zitting. De Roeck betreurde eveneens dat Lambrechts hem geen waarschuwing had gegeven, maar meteen naar de tribunes stuurde.

"De Geschillencommissie stelt vast dat de gele kaart op een niet-toelaatbare wijze werd gecontesteerd. Zo'n gedrag kunnen we niet aanvaarden. De Roeck werd in zijn carrière slechts eenmaal geschorst, waardoor de sanctie met uitstel kan worden verleend", werd het vonnis gestaafd.

bron: Belga