Gezelschapsspel voor personen met dementie en hun familie

Bizidee geeft goede ideeën een duwtje in de rug. Bavo Respens, Lucas Wyffels en Stefan Lefevre, drie studenten industrieel design aan de Universiteit van Gent, wonnen de Pop Poll Ideeënwedstrijd in Kortrijk. Ze staan te popelen om hun bijzonder spel ‘Memoro’ op de markt te brengen.

Wat is Memoro?

“Memoro is een gezelschapsspel voor personen met dementie en hun familie. Klassieke gesprekken gaan soms moeilijk, en met ons spel kunnen families samen herinneringen ophalen door de zintuigen met verschillende technieken te prikkelen. Zo wordt het een gezellige namiddag.”

Hoe kwamen jullie op dit idee?

“Voor een schoolopdracht wilden we iets ontwikkelen voor personen met dementie. Van zorgverleners en orthopedagogen vernamen we dat er vaak met reminiscentie via geur, klank, tekst … wordt gewerkt, maar dat er geen combinatie bestaat. We zijn ook de eerste die dit toepassen buiten therapie, als ontspanning met familie en vrienden.”

Wat betekent de Pop Poll van Bizidee voor jullie?

“Dit was een mooie kans om ons product voor te leggen. De reacties uit de zorg en van families zijn overweldigend. We staan volledig achter ‘Memoro’ en doen er alles aan om het op de markt te brengen.”

Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee. Wie weet win je
een prijzenpakket ter waarde van 4.000 EUR. www.bizidee.be/pop-poll