Ziekte vergalt afscheid van tweevoudig olympiër Jelena Peeters

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jelena Peeters hoopte afgelopen weekend op het WK allround in Amsterdam met een klinkende prestatie het internationaal schaatsen vaarwel te zeggen. De tweevoudig olympiër werd evenwel ziek en moest tijdens de competitie de handdoek gooien. "Ik werd vrijdag ziek na de 3.000 meter en daarom besloot ik de volgende dag naar huis te gaan. Ik had geen power en kon ook niet diep gaan. Dit was uiteraard erg jammer omdat ik dit seizoen toch aan snelheid had gewonnen. Ik heb dit seizoen persoonlijke records gereden op alle korte afstanden: 500m, 1000m en 1500m", blikt ze terug.

Vorige maand had ziekte de 32-jarige Peeters ook al parten gespeeld tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Ze moest toen forfait geven voor de 1.500 meter. Daarna kon ze wel deelnemen aan de 5.000 meter, waarin ze tiende werd. Daarmee deed ze twee plaatsen beter dan haar twaalfde plek op de 3000m tijdens de Winterspelen van Sotsji 2014.

"Ik kijk heel tevreden terug op mijn twee Olympische Spelen", benadrukt Peeters. "Ik heb de wereld kunnen rondreizen. Later zal ik waarschijnlijk met veel plezier terugkijken op deze jaren."

Voor het figuurlijke zwarte gat hoeft Peeters alvast niet te vrezen. Ze is immers al actief als grafisch ontwerpster. Zo was ze medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de pakken die de Belgische schaatsers in Korea droegen. "Ik heb veel zin om weer aan het werk te gaan als grafisch ontwerper", besluit ze.

bron: Belga