Weerbericht – Regen op komst

Maandag begint de dag nog overwegend droog met vooral hoge wolkenvelden. In het oosten is er meer bewolking met nog tijdelijk wat lichte regen of motregen. De bewolking neemt snel toe en in de voormiddag verwacht het KMI opnieuw regen aan de kust en langs de Franse grens. In de loop van de namiddag breidt de regenzone zich over het hele land uit. De maxima liggen tussen 7 en 14 graden. Verder staat er een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 of 60 km/ u.
Maandagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met regen. De minima dalen tussen 2 en 6 graden. De wind blijft matig tot soms vrij krachtig uit zuidwest en draait later naar west. Aan zee wordt de wind overwegend vrij krachtig uit west, draaiend naar noordwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u.
Dinsdag is het zwaarbewolkt met perioden met regen of buien, lokaal veel regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen en de Franse grens. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit west tot noordwest met rukwinden tot 50 à 60 km/u.
Woensdag krijgen we droog weer en verwachten we afwisselend (brede) opklaringen en wolkenvelden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

bron: Belga