Voyeuristisch forum – 22-jarige verdachte niet aangehouden

De 22-jarige man die opgepakt werd in de zaak van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op het voyeuristisch forum, is niet aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De tweede verdachte wordt dinsdag pas voorgeleid. De politie van Gent had verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. Een eerste verdachte werd zondagavond opgepakt. Het ging om een 22-jarige man uit de regio Gent. Er vond een huiszoeking plaats en de man werd maandagavond voorgeleid.
De man werd echter niet in verdenking gesteld en vrijgelaten door de onderzoeksrechter. “De initiële aanwijzingen van betrokkenheid van de man bij de feiten werden niet bevestigd door het verdere onderzoek”, zegt het parket.
De tweede verdachte, een 41-jarige man uit regio Gent, werd maandagmiddag opgepakt bij drie huiszoekingen. De man zou de gebruiker zijn van de account op het voyeuristisch forum. Hij werd verhoord door de politie en moet een nacht in de cel blijven. De onderzoeksrechter beslist dinsdag over zijn aanhouding.

bron: Belga