Anderlecht verzet zich tegen schikkingsvoorstel Trebel

door
Belga
Leestijd 1 min.

RSC Anderlecht gaat niet akkoord met de drie speeldagen schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorstelde aan Adrien Trebel. Dat maakte paars-wit vandaag bekend. Tien minuten voor het eindsignaal van de thuisoverwinning tegen Antwerp (2-1) ging Trebel met gestrekt been en studs vooruit in op Stallone Limbombe, die vol op het scheenbeen werd geraakt. Trebel kreeg de rode kaart onder de neus geduwd. De drieste tackle kan hem nu ook nog eens drie speeldagen schorsing opleveren.

Daardoor stonden de eerste drie wedstrijden van play-off 1 op de wip. Dat zijn thuis tegen AA Gent (1 april), op het veld van Charleroi (6 april) en thuis tegen Club Brugge (15 april). Anderlecht gaat niet akkoord en verschijnt dinsdagmiddag (14u00) voor de Geschillencommissie van de KBVB.

Eerder in de wedstrijd kreeg ook Leander Dendoncker rood, omdat hij met heel licht contact aan de noodrem trok. Het Bondsparket oordeelde dat die uitsluiting in de derde minuut voldoende was, waardoor de Rode Duivel gewoon kan starten aan play-off 1.

bron: Belga