Studente daagt universiteit voor de rechter omdat diploma niks waard is

Studente daagt universiteit voor de rechter omdat diploma niks waard is
Facebook / P. Wong

Een voormalige studente klaagt de Anglia Ruskin Businnes School aan wegens contractbreuk. Volgens de vrouw had de instelling haar kwaliteitsonderwijs en het vooruitzicht op een goede job na het afstuderen beloofd. Onterecht zo blijkt. 

In 2011 verhuisde de 29-jarige Pok Wong van Hong Kong naar Cambridge om te studeren aan de Lord Ashcroft International Business School van Anglia Ruskin. De vrouw vindt dat de instelling haar beloftes niet is nagekomen en klaagt de onderwijsinstelling aan voor contractbreuk. Ze eist ongeveer 68.000 euro wat neerkomt op een terugbetaling van alle studie- en leefkosten.

Mickey Mouse-diploma

Volgens Wong heeft het diploma haar niet om aan een goede job geholpen. “De folder zei dat studenten goed voorbereid het werkveld zouden ingaan, na twee jaar onderwijs van hoge kwaliteit. Maar toen ik in 2011 startte, zag ik al snel dat er problemen waren. Ik studeerde in 2013 af met onderscheiding, maar het is een Mickey Mouse-diploma.”, zegt Pok Wong. “We moeten waar krijgen voor ons geld, en anders moeten we een schadevergoeding ontvangen. Anglia Ruskin gaf een mooi praatje, maar ze leverden geen goed product af.”

Oxford

Het is niet de eerste keer dat een student een onderwijsinstelling aanklaagt. Vorig jaar klaagde student Faiz Siddiqui nog Oxford University aan voor meer dan een miljoen euro, omdat hij geen diploma met onderscheiding kreeg. De rechter gaf hem ongelijk maar waarschuwde dat dit soort aanklachten vaker zullen voorkomen. “Studenten gaan heel wat schulden aan voor hun universitaire opleiding, en ze willen waar voor hun geld. Ze zien zichzelf niet alleen als student, maar ook als klant.”, aldus de rechter.

Lord Ashcroft International Business School in Cambridge
RV