Studiebeurs vernoemd naar Oscarwinnaar Guillermo del Toro

Studiebeurs vernoemd naar Oscar-winnaar Guillermo del Toro
AFP / A. Weiss

De organisatie van het filmfestival van Guadalajara heeft een studiebeurs voor Mexicaanse filmmakers vernoemd naar regisseur Guillermo del Toro. “Als we een leven veranderen, veranderen we een generatie”, zegt de Oscarwinnaar.

De studietoelage, die vanaf nu wordt uitgereikt op het jaarlijkse filmfestival, is rond de 50.000 euro waard. Een jury zal een beloftevolle Mexicaanse filmmaker kiezen, die dankzij de beurs een filmopleiding kan volgen in het buitenland. Del Toro zal ook zelf de jury voorzitten.De regisseur gaf verder een masterclass op het festival van zijn geboortestad. Er werd ook een nieuwe bioscoop naar hem vernoemd.

Brussel

Del Toro komt binnenkort trouwens naar Brussel. Op woensdag 11 april zal de regisseur een masterclass geven op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF).

De Mexicaan won onlangs nog een Oscar voor de film ‘A Shape Of Water’. Daarnaast is Del Toro vooral bekend van ‘Hellboy’, ‘Pan’s Labyrinth’ en ‘Blade 2’. Hij schreef ook het scenario van ‘The Hobbit’-trilogie van Peter Jackson.