Structurele steun maakt verenigingen doeltreffender

'Venture Philanthropy Fund'

BNP Paribas Fortis is al meer dan drie jaar hoofdsponsor van het ‘Venture Philanthropy Fund’ van de Koning Boudewijnstichting (KBS). Binnen dat fonds ontvangen organisaties die een maatschappelijke en/of sociale meerwaarde leveren drie jaar lang structurele steun.  

“Een onafhankelijk investeringscomité, bestaande uit diverse experts met kennis van de sociale sector, beslist welke ingediende dossiers een maximale steun van 80.000 euro ontvangen, verspreid over drie jaar. Dat bedrag gebruiken de organisaties voor externe consultancy en beleidsinvesteringen. Dat maakt de organisaties doeltreffender, toekomstbestendiger en versterkt hun algemene werking en beleidsstrategie”, vertelt Caroline Thijssen, die als Head of Sustainable and Responsible Development bij BNP Paribas Fortis Private Banking nauw betrokken is bij de samenwerking met de KBS.

Omdat de duurzame beleggingsfondsen elk jaar succesvoller worden, stijgt ook ieder jaar het bedrag dat BNP Paribas Fortis doneert aan het KBS-fonds. ‘Van 237.000 euro in 2015, naar 650.000 euro in 2016  en 1,5 miljoen euro in 2017. Het is duidelijk dat steeds meer van onze cliënten een maatschappelijke impact willen leveren via hun beleggingsformules.”

Lees ook: Iedereen heeft recht op dezelfde onderwijskansen

Extra duwtje in de rug

Een van de verenigingen die steun kregen van het ‘Venture Philantropy fund’ was Bednet. Bovendien won Bednet in 2016 de ‘Recht uit het hart’-award, een extra duwtje in de rug van de cliënten en medewerkers van BNP Paribas Fortis Private Banking, die het project kiezen dat hen het nauwste aan het hart ligt. Ook de BNP Paribas Fortis Foundation steunt Bednet: met een Award ter waarde van 10.000 euro in 2011 en opnieuw in 2014, en ook indirect via de aankoop van tweedehands computers voor 39.000 euro.

Lees ook: In pyjama naar school