Iedereen heeft recht op dezelfde onderwijskansen

Heel wat jongeren zitten in een kwetsbare situatie en vallen uit de boot. Als bank voor een wereld in verandering, wil BNP Paribas Fortis dat iedereen de nodige kansen krijgt. Met haar Foundation helpt de bank jaarlijks om en bij de 2.000 kwetsbare kinderen en jongeren via allerlei opleidingsprojecten van lokale verenigingen.

Jongeren zijn de sleutel op de toekomst. Ze moeten de nodige kansen krijgen om zich te ontwikkelen tot volwaardige burgers in de maatschappij. “We merken helaas dat heel wat kinderen en jongeren uit de boot vallen”, aldus Marc Felis, verantwoordelijke van de BNP Paribas Fortis Foundation. “We zien steeds meer jongeren die vroegtijdig de school verlaten of kinderen met een handicap of ernstige ziekte die moeite hebben om onderwijs te volgen.”Lees ook: In pyjama op school

“We vinden het belangrijk dat iedereen de nodig kansen krijgt. Daarom spitsen we de activiteiten van de Foundation toe op het ondersteunen van verenigingen die kinderen en jongeren in kwetsbare omstandigheden via opleiding helpen. Opleiding is immers de beste garantie voor ontwikkeling en  maatschappelijke integratie.”

Lees ook: Jongeren ontdekken hoe cool ondernemen is

Ken jij een vereniging die in aanmerking zou komen voor steun?

Met haar Awards-programma ondersteunt BNP Paribas Fortis Foundation educatieve projecten van Belgische verenigingen die vechten tegen de sociale uitsluiting van kansarme kinderen en jongeren in moeilijkheden. Dit jaar kunnen verenigingen tot en met 7 mei hun projecten indienen via de site my.foundation.bnpparibasfortis.be.