Weerbericht: opklaringen krijgen even de ruimte

Weerbericht: opklaringen krijgen even de ruimte

Deze namiddag is er ruimte voor opklaringen en blijft het meestal droog. Ook morgen start droog, maar vanaf de middag neemt de regen stilaan weer over. Dat meldt het KMI. Deze namiddag verwachten we geleidelijk meer en breder wordende opklaringen en wordt het op de meeste plaatsen droog. Lokaal kunnen nog enkele buien vallen, waarbij een donderslag niet helemaal uitgesloten is. Het blijft ook relatief zacht voor de tijd van het jaar, met maxima in de buurt van 15 graden in Laag- en Midden-België en tot 10 of 12 graden in Hoog-België. De matige wind krimpt van het zuidwesten naar het zuiden.

Vanavond en -nacht volgt er rustig en overwegend droog weer, met nog een kleine kans op een bui. De minima schommelen tussen 4 en 8 graden.De nieuwe werkweek begint nog droog met vooral hoge wolkenvelden. De bewolking neemt snel toe en rond de middag verwacht het KMI de eerste regen aan de kust en langs de Franse grens. In de loop van de namiddag breidt de regenzone zich over het hele land uit. De maxima gaan van 7 tot 13 graden en er zijn rukwinden mogelijk tot 50 of 60 kilometer per uur.

Dinsdag wordt een grijze en regenachtige dag, maar woensdag en het grootste deel van donderdag zou het weer droog worden.

bron: Belga