Vlaamse jeugdbewegingen kunnen opnieuw goedkoper naar kampplaats met bivakbus

Vlaamse jeugdbewegingen kunnen opnieuw goedkoper naar kampplaats met bivakbus

Komende zomer kunnen de Vlaamse jeugdbewegingen opnieuw goedkoper met bussen van De Lijn naar hun kampplaatsen reizen. Na een succesvol proefproject vorig jaar – met 286 vervoerde jeugdverenigingen – werkt de Vlaamse regering opnieuw samen met de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. Het initiatief is vandaag voorgesteld op het jeugdverblijfcentrum Hanenbos in Dworp, in aanwezigheid van Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Vlaamse jeugdbewegingen kunnen voor de verplaatsing naar hun zomerse bivakplaats gebruikmaken van De Lijn, bijvoorbeeld om van aan het treinstation naar de bivakplaats te reizen”, zegt minister Gatz. “Tot vorig jaar konden ze daarvoor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ aanvragen, maar dat moest via een moeilijke administratieve procedure en was behoorlijk duur, tot 200 euro.”

Vorig jaar organiseerde de Vlaamse regering in samenwerking met De Lijn een proefproject in de maanden juli en augustus, waarbij slechts 1,30 euro per reiziger moest worden betaald. Het project had succes: in amper twee maanden kozen 286 jeugdverenigingen voor een goedkope busrit naar hun kampplaats. Het goedkopere aanbod wordt dit jaar dan ook verlengd.“Tijdens de volgende zomervakantie kunnen jeugdbewegingen opnieuw een dergelijke busrit aanvragen, die hen tot 50 kilometer ver brengt, tot de halte vlakbij de kampplaats”, zegt minister Weyts. “Zeven kampplaatsen die niet in de buurt van een vaste halte liggen, krijgen ook een tijdelijke bushalte.”

Het initiatief maakt deel uit van het Masterplan Bivakplaatsen, waarmee de Vlaamse regering jeugdbewegingen zo goed mogelijk wil ondersteunen bij de organisatie van een kamp.

“Tegelijkertijd is het ook een vorm van reclame voor De Lijn, we hopen dat de scoutsjongens en chiromeisjes van vandaag de frequente busreizigers van morgen zijn”, aldus nog Ben Weyts.

bron: Belga