Verkiezingen18 - Philippe Muyters duwt opnieuw Edegemse N-VA-lijst met burgemeester Koen Metsu op kop

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Edegem is zondag de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters duwt de lijst. Lijsttrekker is opnieuw huidig burgemeester Koen Metsu. OCMW-voorzitter Brigitte Goris bekleedt de tweede plaats, gevolgd door de schepenen Birre Timmermans, Koen Michiels en Ine Bosschaerts.

"In de volgende legislatuur willen we verder inzetten op veiligheid, en mobiliteit voor elke weggebruiker, met zowel aandacht voor tegelijk fiets, voetganger, auto en openbaar vervoer", zegt Edegems N-VA-voorzitter Hugo Van Bueren. "Qua wegenonderhoud kiezen we niet voor grotere projecten, maar voor de kleinere wegen. We hebben deze legislatuur ook veel ingezet op trage wegen om drukke verkeersaders te vermijden, al is er nog heel wat werk."

Volgens Van Bueren blijft de N-VA gekant tegen elke belastingverhoging en wil men de historische schuld van de gemeente blijven afbouwen. Tegelijk moet er ook aandacht gaan naar zowel de toenemende verjonging als verzilvering van de bevolking van de gemeente ten zuiden van Antwerpen.

bron: Belga