Valspar Championship golf - Engelsman Casey pakt eindzege

Paul Casey heeft zich met een ultieme ronde van 65 slagen de beste getoond op het Valspar Championship golftoernooi (PGA/6.500.000 dollar), dat werd betwist op de Copperhead golfbaan in het Amerikaanse Palm Harbor. Woods kon beslag leggen op een gedeelde tweede plaats. De 40-jarige Casey, die meer dan een uur voor Tiger Woods zijn laatste hole afwerkte, zette de beste ronde van de dag neer. Na zes birdies waartegen hij één bogey op zijn kaart moest schrijven, bracht hij zijn totaalscore op 274 slagen, tien onder par.

Meteen hadden de vier laatste groepen een doel voor ogen. De Amerikaan Patrick Reed stond met nog één hole te spelen op gelijke hoogte van Casey, maar de vijfvoudige PGA Tour-winnaar moest een bogey incasseren. Tiger Woods, die stilaan terug zijn beste niveau haalt, liep een laatste ronde van 70 slagen en dit na twee birdies en een bogey waarmee hij naast Reed eindigde. De vierde plaats, op twee slagen van Casey, was voor de Spanjaard Sergio Garcia die ook rondkwam in 65 slagen. Voor Casey was het zijn tweede PGA Tour-overwinning nadat hij negen jaar terug de Houston Open won. Casey won ook al dertien toernooien op het European Tour-circuit. De zege was goed voor 952.000 euro.