Uitverkochte zesde Antwerp Urban Trail met druilerige start

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen zijn vandaag volgens de organisatie bijna 10.000 deelnemers opgedaagd voor de zesde Antwerp Urban Trail. Voor het eerst waren er twee parcours en werden geen tijden opgenomen. Het loopevenement door de Antwerpse binnenstad startte in Park Spoor Noord en passeerde langs twintig bijzonderde locaties. De lopers en ook wandelaars doorkruisten onder meer het Zuiderpershuis, alsook de balzaal van Grand Café Horta en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Het verste punt was het Fotomuseum, in de Zuidbuurt.

Voor het eerst was er naast het parcours van 12 km ook een kortere ronde van 7 km, dit voor deelnemers die de langere tocht te hoog gegrepen vinden. "Van de kortere tocht hebben toch 2.500 mensen gebruikgemaakt, wat prima is. De bedoeling is om iedereen meer te laten bewegen. We plannen de kortere tocht dan ook te behouden", klinkt het bij de organisatie.

In het eerste uur kende het evenement stevige regenbuien, wat leidde tot een aantal valpartijen, maar volgens de organisatie waren er geen ernstige medische incidenten.

bron: Belga