Tirreno-Adriatico - Benoot blijft ereplaatsen aan elkaar rijgen: "Wil top 10 in het eindklassement halen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tiesj Benoot reed andermaal naar een ereplaats in de Tirreno-Adriatico. "Dat is niet slecht op mijn verjaardag", sprak hij na afloop. 24 jaar werd Benoot vandaag en nog steeds mag hij de jongerentrui dragen na zijn prestatie van zondag. Derde, zesde en vierde. Benoot rijgt de ereplaatsen aan elkaar in deze Tirreno-Adriatico. "Mijn plan was simpel", deed hij zijn verhaal, "ik wilde aanvallen op de uitloper van die slotklim."

Maar toen was Adam Yates al gaan vliegen. "Hij ging op het steilste stuk en ik had geen antwoord klaar. Ik zag ook dat Sagan nog drie ploegmaten rond zich had en besloot te wachten. Achteraf niet de juiste keuze, zo bleek, want we haalden Yates niet meer bij. Jammer, want ik had goede benen, maar dat kloofje raakte niet meer dicht en Yates wint."

Benoot staat achtste in klassement, op 39 seconden van leider Kwiatkowski. "Ik wil graag in de top tien eindigen", stelde hij, "dat is het plan, maar ik weet ook dat slottijdrit naar San Benedetto del Tronto niet meteen mijn ding is. We zien wel waar ik eindig. Ik ga ervoor knokken."

bron: Belga