Rusland test succesvol nieuwe hypersonische raket

Rusland test succesvol nieuwe hypersonische raket
Rusland test succesvol nieuwe hypersonische raket

Het Russisch leger heeft naar eigen zeggen met succes een nieuwe hypersonische raket getest. De Kinzhal behoort tot de nieuwe soort van kernwapens die president Vladimir Poetin tijdens zijn gespierde toespraak van begin maart in het vooruitzicht heeft gesteld. Van het zuiden van Rusland was de raket meegenomen door een intercepteervliegtuig van het type Mig-31. Die lanceerde het projectiel. Dit raakte het doelwit op een oefenterrein, aldus het Russische ministerie van Defensie vandaag.

De Kinzhal moet dienen voor de vernietiging van doelwitten op de grond en te water. Volgens het staatspersbureau TASS heeft de hypersonische raket geen gelijke ter wereld.Volgens de Amerikaanse deskundige Michael Kofman gaat het om een opwaardering van de Iskander-raketten. De Kinzhal wordt echter niet vanop de grond, maar vanuit de lucht afgevuurd. De reikwijdte zou 2.000 kilometer bedragen.

Volgens Moskou vliegt het projectiel tot tien keer sneller dan het geluid en is het daarmee nauwelijks te intercepteren.

Bron: Belga