Rally van Mexico – Sébastien Ogier slaat dubbelslag in Mexico, Neuville blijft zesde

Rally van Mexico - Sébastien Ogier slaat dubbelslag in Mexico

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft zondag de Rally van Mexico gewonnen, de 3e van in totaal 13 wedstrijden die meetellen voor het WK rally. Ogier nam halfweg de 3e wedstrijddag de leiding over van Sébastien Loeb en gaf die niet meer uit handen. Voor de Franse vijfvoudige wereldkampioen is het zijn 2e zege van het seizoen, zijn 42e uit zijn carrière. In de WK-tussenstand pakt Ogier opnieuw de leiding ten nadele van Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) die als 6e finishte. Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigde op de tweede plaats. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) ging in de openingsrit van de dag in de fout en moet tevreden zijn met de derde plaats. Sébastien Ogier’s leidersplaats kwam niet meer in gevaar tijdens de slotdag. De Fransman kon rustig controleren om dan voluit te gaan in de afsluitende powerstage. In die powerstage reed de Fransman de tweede tijd. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) won de powerstage nadat hij het tactisch aanpakte. Hij paste dezelfde tactiek toe als Ogier in Zweden, pakte bewust straftijd door later te starten om zo een betere startpositie te hebben en een maximaal aantal punten te scoren. Met succes, Tänak ging met 5 punten extra in de koffer huiswaarts. Thierry Neuville deed hetzelfde als Tänak maar niet met het gewenste resultaat. Neuville reed de 4e tijd, goed voor twee extra WK punten.
Neuville beleefde een eerder ongelukkige rally. Hij eindige als zesde en kon zijn vooropgestelde ambitie, Mexico verlaten als WK-leider, niet waarmaken. Neuville werd in Mexico niet geholpen door zijn startpositie. De Oostkantonner moest iedere dag als eerste de baan op. Een technisch probleem op vrijdag, twee lekke banden op zaterdag en een motor die afsloeg bij het doorwaden van een watersplash hielpen ook niet echt. In de WK-stand zakt Neuville van de eerste naar de tweede plaats. Hij heeft 9 punten achterstand op Sébastien Ogier.
De tweede plaats was voor Kris Meeke. Meeke stapelde de voorbije dagen de fouten op en kwam goed weg in de openingsrit. Op een kasseienstrook gleed hij van de baan en kwam op zijn kant terecht. De toeschouwers duwden de Citroën terug op de vier wielen waarna Meeke opnieuw de baan op kon. Meeke zakte naar de derde plaats ten nadele van Dani Sordo die op de tweede plaats eindigde, op ruime afstand van winnaar Ogier.
De volgende wedstrijd is de Rally van Corsica begin april.

bron: Belga