Parijs-Nice - De Gendt mag met bollentrui naar huis

door
Belga
Leestijd 2 min.

Naast de vijfde plek met Tim Wellens in het eindklassement en zijn puntentrui, keert Lotto Soudal ook huiswaarts met de bergtrui voor Thomas De Gendt. De Gendt greep nog de volle buit op de Côte de Levens (7 punten) en daarna nog eens twee punten op de Côte de Châteauneuf. "Het was eigenlijk niet echt de bedoeling om nog punten te pakken vandaag", zei hij na afloop. "Maar al vrij vroeg in de koers reden we rond met een select peloton en het doel was om met Tim die tussensprint te pakken. Dus we zaten vooraan, we maakten tempo en ik heb dan gewoon die bergpunten nog meegegraaid. Een paar kilometer later volgde dan die tussensprint en pakt Tim twee seconden."

"Intussen had ik vernomen dat de tweede in de stand (Grellier, met 31 punten, tegenover De Gendt 60 punten) al had moeten lossen en ik me geen zorgen moest maken. Drie beklimmingen reed ik mee vooraan, daarna ging het licht ook bij mij uit en was het gewoon meepeddelen tot het eind. Ik ben blij dat ik die bergtrui te pakken heb."

De Gendt blikt tevreden terug op Parijs-Nice met zijn team Lotto Soudal. "We winnen geen rit, maar we doen wel bijna elke rit mee voor de overwinning, een paar keer met Greipel en met Tim, we winnen de puntentrui (met Tim) en de bergtrui. En Tim eindigt vijfde in het eindklassement. We hebben ons getoond, gestreden, ons best gedaan en we mogen tevreden naar huis."

bron: Belga