Meyrem Almaci duwt de Groen-lijst in Antwerpen

Meyrem Almaci duwt de Groen-lijst in Antwerpen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal nationaal partijvoorzitter van Groen Meyrem Almaci de Antwerpse Groen-lijst, getrokken door Wouter Van Besien, duwen. Na de uiteengevallen samenwerking met sp.a trekt de ecologische partij met de slogan ‘Antwerpen kan dat’ naar de Antwerpse kiezer. De leden van Groen Antwerpen kozen tijdens een congres vijftien topkandidaten voor hun gemeenteraadslijst. Groen maakt zelf een lijst op nadat in januari een punt werd gezet achter het kartel ‘Samen’, met de sp.a.

Huidig fractieleider in de gemeenteraad Wouter Van Besien trekt de lijst. Na hem komen de gemeenteraadsleden Ikrame Kastit en Joris Giebens, gevolgd door de nieuwkomers Yasmia Setta, een jeugdwerker en student, en Omar Ba, diversiteitsconsulent. Nog nieuwkomers zij Koen De Vylder, voormalig directeur van CAW Antwerpen, en Homa Amin, sociaal werker.Lijstduwer wordt partijvoorzitter van Groen Meyrem Almaci. Zij wordt voorafgegaan door gemeenteraadslid Freya Piryns.

Groen lanceerde ook de slogan ‘Antwerpen kan dat’. De partij zet daarbij onder meer in op leefbaarheid, betaalbare huizen, en een vlotte mobiliteit. Het wil ‘verbinden’ en gaat voor parken bovenop een overkapte ring, alsook scholen waar heel de buurt terechtkan. De partij wil zich inzetten voor “creatieve en toekomstgerichte ondernemingen, met jobs voor iedereen”.

De partij benadrukt het divers karakter van de voorgestelde kandidaten, uit alle geledingen van de samenleving. “Het zijn niet de mensen die het hardste roepen die onze stad veranderen, maar zij die iedere dag de handen uit de mouwen steken”, aldus Van Besien.

bron: Belga