Jupiler Pro League - Gespannen zenuwen op slotspeeldag reguliere competitie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag (14u30) wordt de laatste speeldag in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League afgewerkt. De huidige competitieformule mag dan zijn voor- en tegenstanders kennen, feit is wel dat het spannend blijft tot het einde - en dan moet de eigenlijke 'money time' in de play-offs eind deze maand nog starten. Momenteel zijn er met competitieleider Club Brugge (64 punten), landskampioen Anderlecht (52), Charleroi (51) en AA Gent (47) vier teams helemaal zeker van een stek in Play-off I en moet ook nummer vijf Racing Genk (44) zich niet al te veel zorgen meer maken. Voor het zesde en laatste ticket voor POI komen met Standard (41), Antwerp (41) en KV Kortrijk (39) nog drie teams in aanmerking. De zenuwen staan dus strak gespannen in Luik, Deurne-Noord en Zuid-West-Vlaanderen, want anders dreigt de anonimiteit van Play-off II, waar er amper nog iets op het spel staat.

De drie POI-pretendenten krijgen op de slotspeeldag een zwaar programma voorgeschoteld. Standard moet aan de Kust op bezoek bij KV Oostende, terwijl Kortrijk met Charleroi de nummer drie over de vloer krijgt en Antwerp zich wel een meer aangename verplaatsing kan voorstellen dan die naar het Constant Vanden Stockstadion van Anderlecht. Dat Anderlecht prijkt na de komst van Marc Coucke en met een scorende Lukasz Teodorczyk met zes op zes.

Onderin het klassement valt de beslissing voor KV Mechelen en Eupen. Met nog slechts drie punten op het spel is de rode lantaarn sinds vorig weekend in handen van de Oostkantonners, met slechts een verschil van één doelpunt in het doelsaldo van beide clubs. Zowel Mechelen als Eupen heeft 24 punten en 5 gewonnen wedstrijden. KVM moet voor een uitverkocht stadion van Waasland-Beveren winnen met minstens evenveel doelpunten verschil dan Eupen in zijn thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Bij een gelijk doelsaldo wordt immers gekeken naar het aantal gescoorde doelpunten en daarin heeft Eupen een onoverbrugbare voorsprong.

De enige twee wedstrijden waarin er op de slotspeeldag geen POI-ticket of behoud in eerste klasse op het spel staat, zijn STVV-Club Brugge en Lokeren-Zulte Waregem.

bron: Belga