Halle kent relatief rustige eerste carnavalsnacht

door
Belga
Leestijd 1 min.

De eerste nacht van het Halse carnaval is relatief rustig verlopen, zo meldt de lokale politie van de zone Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) zondagochtend. De Grote Markt stond tot 06.00 uur 's ochtends afgeladen vol, maar in verhouding tot de massa feestvierders was er slechts een beperkt aantal incidenten. Het Rode Kruis verzorgde 55 personen in de medische post naast de Basiliek en 24 mensen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Eenentwintig personen begaven zich dan weer op eigen kracht begeven naar het AZ Sint-Maria.

De brandweer werd ook ingeschakeld om personen te vervoeren naar het ziekenhuis. Omdat het voor het AZ Sint-Maria even te druk dreigde te worden, werden enkele personen overgebracht naar naburige ziekenhuizen van Braine, Erasmus en UZ Brussel. Het ging voornamelijk om alcoholintoxicatie en kleine verwondingen. Voor de brandweer waren er verder geen carnaval-gerelateerde tussenkomsten.

De politie moest tussenkomen bij enkele vechtpartijen en moest in totaal 14 personen administratief aanhouden. Dat ligt volgens de politie in de lijn van de vorige jaren.

bron: Belga