Dylan Teuns na zesde plaats in Parijs-Nice: "Hier moet ik verder op bouwen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Teuns eindigt op een zesde plaats in het klassement van Parijs-Nice, op 32 seconden van eindwinnaar Marc Soler. Zelf kwam de Limburger één keer dicht bij de zege, gisteren in de etappe naar Valdeblore La Colmiane waar hij tweede werd. "Jammer dat ik zaterdag niet win", stelde hij na afloop. "Het zat er echt wel in en dat heeft nu toch een beetje een zure nasmaak, op het eind van deze Parijs-Nice. Ik haal hier een paar plaatsen in de top tien (hij werd zevende vandaag, tweede gisteren, zesde vrijdag en achtste in de openingsrit, red) en word zesde in het eindklassement. Dat is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen natuurlijk. Ik beklaag me zaterdag het meest eigenlijk, daar had echt meer in gezeten."

Maar al bij al wilde de Limburger het positieve onthouden. "Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen. Na zijn val werd ik de kopman en dat zorgt toch voor een andere 'mindset'. Ik word zesde in de eindstand, ik doe het hier goed en ik ben blij met die zesde stek, maar uiteindelijk, als renner wil je altijd meer."

"Ik moet verder bouwen op dit resultaat", eindigde hij, "dit is een koers die me goed ligt met verschillende etappes die ik aankon. Alleen de etappe van zaterdag was eigenlijk een beetje buiten mijn comfortzone, maar daar scoor ik dan weer het best. Dus ik moet uit deze week vertrouwen putten voor de toekomst en hier verder op bouwen."

Bron: Belga