Tweede wolf doodgereden in Limburg

Tweede wolf doodgereden in Limburg
Belga / P. Misuraca

Een wolf is het slachtoffer geworden van een verkeersongeval in Neeroeteren, in de provincie Limburg. Dat bevestigt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar het kadaver naartoe werd gebracht. Het gaat niet om de wolvin Naya.

De dode wolf werd gevonden langs de Opoeterseweg in Neeroeteren. Het dier zal worden opgehaald door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Onderzoek daar zal meer duidelijkheid verschaffen over onder meer de leeftijd van de wolf. Het staat al vast dat het om een mannelijke wolf gaat.

Naya loopt nog rondHet nieuws volgde kort nadat was bekend geraakt dat twee schapen bij evenveel schapenhouders in de regio waren gedood door hoogstwaarschijnlijk een wolf. Mogelijk gaat het om hetzelfde dier.

Het is in ieder geval niet wolvin Naya. Zij houdt zich sinds bijna twee maanden op in het militair domein van Leopoldsburg. Ze draagt een halsbandzender, en daaruit blijkt dat zij nog altijd in het domein verblijft. Ze is bovendien erg schuw en komt alleen ’s nachts in beweging.

Landschap vzw roept op om waarnemingen te melden, eventueel met beeldmateriaal. Afgevaardigd bestuurder Jan Loos benadrukt dat mensen niet bang moeten zijn van het dier. “De verhalen over wolven die mensen aanvallen komen enkel uit sprookjes”, zo klonk het eerder ook al bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). “In de realiteit is het dier zelf bang van de mens.”