Militair wil zijn hond na negen jaar trouwe dienst van pensioen laten genieten

Een Belgische militair is een reddingsoperatie gestart voor zijn partner Duco. De Mechelse herder wordt na 9 jaar trouwe dienst bedankt voor bewezen diensten, maar of hij van een welverdiend pensioen zal kunnen genieten, is twijfelachtig.
Facebook / R. Lemache

Een Belgische militair is een reddingsoperatie gestart voor zijn partner Duco. De Mechelse herder wordt na negen jaar trouwe dienst bedankt voor bewezen diensten, maar of hij van een welverdiend pensioen zal kunnen genieten, is niet zeker.

Duco wordt een dagje ouder en is niet meer geschikt om op patrouille te gaan. De regels van het leger daarover zijn duidelijk: ofwel wordt hij geadopteerd, ofwel zal hij geëuthanaseerd worden. Militair Richard Lemache plaatste een oproep om zijn trouwe viervoeter te adopteren. “Als niemand hem wil adopteren, krijgt hij spuitje”, schrijft Lemache op zijn Facebookpagina.

PrivéberichtWie geïnteresseerd is, kan contact opnemen via een privébericht naar Lemache op Facebook. Intussen is het bericht in 2 dagen tijd al bijna 12.000 keer gedeeld. Wie de hond wil adopteren, kan dat helemaal gratis doen. Duco is ook gechipt en in orde met alle mogelijke vaccinaties.