Weerbericht – Regenbuien maken woensdag plaats voor droger weer

Weerbericht - Regenbuien maken woensdag plaats voor droger weer

De week start regenachtig maar vanaf woensdag mogen we droger weer verwelkomen. Zondagnamiddag wordt het zwaarbewolkt en trekt een zone met lichte regen of buien vanuit Frankrijk over ons land. Dat meldt het KMI. Het wordt erg zacht, met maxima rond 11 à 13 graden in de Ardennen en tot 14 of 16 graden elders, bij een overwegend matige zuidenwind.
Zondagnacht en tijdens het eerste deel van de nacht krijgen we droog weer met enkele opklaringen. Na middernacht bereikt een nieuwe neerslagzone de Frans- Belgische grens en zal deze langzaam noordwaarts trekken. De buien kunnen lokaal intens zijn en gepaard gaan met onweer. In de Ardennen kunnen lage wolken en mist het zicht beperken, elders wordt het nevelig. De minima liggen tussen 6 en 9 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke of tijdelijk veranderlijke richting.

Maandag begint nog droog met enkele opklaringen, maar al snel wordt het overal zwaarbewolkt en bereikt een actieve regenzone ons land. De maxima liggen tussen 7 en 8 graden in de Ardennen en rond 12 graden in Laag- en Midden- België. Verder staat er een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 of 60 km/ u.Ook dinsdag blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger. De temperaturen stijgen tot 8 à 9 graden in het centrum van het land.

Woensdag lijkt een rustige en droge dag te zullen worden, met geleidelijk breder wordende opklaringen. Maxima rond 10 graden. Donderdag nadert een nieuwe Atlantische storing onze streken en krijgen we opnieuw meer bewolking. Het blijft waarschijnlijk wel heel de dag droog. Maxima tussen 9 en 13 graden.

Vrijdag en zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en kan er nog wat lichte neerslag vallen. Maxima vrijdag tot 13 graden, zaterdag rond 9 graden. De wind krimpt geleidelijk naar het noordoosten.

bron: Belga