Schutter en gijzelaars dood aangetroffen na gijzeling in Californisch rusthuis

Drie vrouwelijke gijzelaars en een mannelijke verdachte zijn dood aangetroffen toen de politie een rusthuis voor veteranen in California binnendrong om zo een gijzeling te beëindigen. Dat zei politiebaas Chris Childs van de Californische politie vrijdagavond laat.
De politie had het rusthuis in het dorp Yountville hermetisch afgesloten en onderhandelaars van drie verschillende agentschappen, waaronder de FBI, probeerden met de schutter in contact te treden via zijn gsm. De schutter hield drie gijzelaars gevangen in één ruimte en liet minstens één gijzelaar vrij, zei Childs eerder.
De lokale krant Napa Valley Register berichtte dat de schutter lid was van een organisatie die oorlogsveteranen helpt met een post-traumatisch stress-syndroom. Hij zou recent ontslagen zijn. Hij ging in het zwart gekleed en droeg een soort harnas, klonk het nog.
Childs zei dat de autoriteiten op de hoogte waren van zijn identiteit, maar “geen idee” hadden wat zijn motivatie was. De politie kwam vrijdagvoormiddag ter plaatse nadat ze verschillende oproepen had gekregen. Bij een vuurgevecht tussen de schutter en politie vielen geen gewonden, zei Childs.
In het rusthuis verblijven ongeveer 1.100 oudere en gehandicapte mannelijke en vrouwelijke oorlogsveteranen. Sommigen hebben nog in de Tweede Wereldoorlog meegevochten.

bron: Belga