Reynders wil meer trans-Atlantische dialoog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders wil meer trans-Atlantische dialoog om te vermijden dat de meningsverschillen tussen Europa en de Verenigde Staten toenemen. De minister heeft het dan onder andere over de handelsoorlog die kan ontstaan na de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om nieuwe invoerheffingen op staal en aluminium in te voeren. "Het is erg belangrijk een dialoog te hebben", aldus Reynders tijdens een debat voor het Brussels Forum 2018, georganiseerd door de Amerikaanse denktank German Marshall Fund (GMF). Dat forum verenigt gedurende drie dagen verschillende Amerikaanse en Europese politieke en economische functionarissen.

"Het is onze plicht om sommige leiders ervan te overtuigen meer samen te werken", aldus nog Reynders. Hij verdedigde de gemeenschappelijke waarden die de Verenigde Staten en Europa delen. Hij beklemtoonde ook het belang van de "trans-Atlantische relatie".

De minister haalde het argument van Trump voor de invoerrechten onderuit, namelijk de bescherming van de nationale veiligheid. "Wat is het risico als België een klein deel van zijn staalproductie naar de Verenigde Staten uitvoert", zei hij.

bron: Belga