Parijs-Nice - Wellens pakt groene trui en denkt nog aan eindwinst: "Ik ga nog proberen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto Soudal heeft op de slotdag van Parijs-Nice twee leiderstruien in zijn bezit: de bergtrui van Thomas De Gendt en de groene puntentrui van Tim Wellens. Die acht zich ook nog niet uitgeschakeld voor eindwinst. Wellens moest lang achtervolgen voor de slotklim van de koninginnenetappe. "Dat was een beetje mijn fout. Net voor de afdaling had ik het zo koud aan de handen dat ik ben gaan wisselen van handschoenen. Toen is het peloton gebroken in de lange afdaling, en zat ik te ver. De ploeg heeft nadien hard gewerkt. We zijn teruggekomen tot op 15 seconden, maar dan is het peloton weer gaan versnellen. Ik heb vol moeten gaan om terug te keren."

De inspanningen die hij toen deed, voelde Wellens op de slotklim, waar hij de vijfde plaats pakte. "Bij die achtervolging heb ik een cartouche verspeeld die ik op het einde tekort kwam. Toen Yates en Izagirre aanvielen, zat ik bijna dood. Ik heb me voor 110 procent gegeven. Het was een heel koude dag. Iedereen heeft afgezien."

Wellens is nu vierde in het algemene klassement, op dertien seconden van leider Simon Yates, en is dankzij drie topvijfplaatsen de nieuwe leider in het puntenklassement. "Een achterstand van dertien seconden, dat is nog te doen. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik ga het proberen. Ik ken het parcours van zondag goed, want ik heb er twee jaar geleden gewonnen. Dat is een mooie herinnering. Maar ik zal hele goede benen moeten hebben."

bron: Belga