IOC en IPC versterken samenwerking tot 2032

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Bach en Andrew Parsons, de voorzitters van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), tekenden vandaag in Pyeongchang een historische langetermijnovereenkomst tot 2032. De nieuwe overeenkomst bouwt verder op het reeds bestaande partnership dat in aanloop naar de Spelen van London 2012 werd aangegaan. Door deze nieuwe overeenkomst wordt het verplicht voor de organisator van alle komende Olympische Spelen om ook de Paralympische Spelen te hosten. Het IOC zal voorts het IPC extra ondersteunen in het versterken van de aandacht rond de Paralympische Spelen en het verder uitbouwen van het Paralympisch merk.

Verder zullen de twee organisaties hun samenwerking uitdiepen, met nadruk op de implementatie van de 'Olympic Agenda 2020', het strategische plan voor de toekomst van de Olympische beweging. Het IOC zal tenslotte, tenminste tot 2032, bijdragen tot de financiële stabiliteit van het IPC.

Het is symbolisch dat deze nieuwe overeenkomst getekend wordt in Zuid-Korea. Exact 30 jaar geleden vloeiden beide Spelen voor het eerst samen, toen Zuid-Korea als eerste zowel de Olympische als Paralympische Spelen in dezelfde stad en stadions organiseerde.

bron: Belga