Geweld Syrië – Regeringsleger isoleert Douma in Oost-Ghouta

Geweld Syrië - Regeringsleger isoleert Douma in Oost-Ghouta
Geweld Syrië - Regeringsleger isoleert Douma in Oost-Ghouta

Strijdkrachten van het leger van de Syrische president Bashar al-Assad zijn er vandaag in geslaagd Douma te isoleren, de grootste stad van de rebellen-enclave Oost-Ghouta. Dat zegt het van uit Groot-Brittannië opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat zich baseert op informanten ter plaatse.
Er wordt al enkele weken hevig slag geleverd om Oost-Ghouta. De regio nabij de hoofdstad Damascus is een van de laatste gebieden in Syrië die nog onder controle staan van rebellen. Zon 400.000 mensen zitten er vast. De regio ondergaat sinds midden februari het zwaarste offensief van de regering sinds het begin van de burgeroorlog zeven jaar terug. Daarbij kwamen naar schatting al duizend mensen om het leven.

Het regeringsleger zou er vandaag in geslaagd zijn om Douma te isoleren van de rest van Oost-Ghouta, door de controle over te nemen van de weg tussen Harasta en Misraba, aldus het Observatorium.Een medewerker van het Franse persagentschap AFP maakt melding van zware luchtbombardementen op de stad. De straten liggen er verlaten bij. Gisterenavond werd al bericht over rebellen die samen met hun familie het gebied zijn ontvlucht, op weg naar Idlib, in het westen van Syrië.

Bron: Belga