Eléonor Sana: "Plukken vandaag de vruchten van zoveel werk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De eerste dag van de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang heeft meteen een eerste Belgische medaille opgeleverd. De slechtziende Eléonor Sana en haar gids en zus Chloé behaalden in het Jeongseon Alpine Centre de allereerste vrouwelijke medaille ooit voor ons land in de geschiedenis van de Paralympische Winterspelen. De zusjes Sana behaalden brons (1:31.60) in de afdaling, na de Slovaakse nummer één van de wereld Henrieta Farkasova (1:29.72) en de Britse Millie Knight (1:30.58), regerend wereldkampioene in de afdaling.

"We voelen zoveel verschillende emoties", opende Eléonor na afloop. "We zijn supertevreden, super geëmotioneerd. We zijn zeer bang geweest, en zeer zenuwachtig. Maar nu is het binnen. Dat zijn echt veel verschillende emoties om te verwerken. Vandaag plukken we de vruchten van zoveel werk, zoveel voorbereiding. De sfeer is geweldig in het team dat ons omkadert, en dat was ook nog zo in de skilift deze morgen. Dat heeft ons echt geholpen om te ontspannen, en heeft mee het verschil gemaakt."

Ook Chloé Sana was uiterst tevreden. "De wedstrijd is perfect verlopen. Het is heel snel gegaan. We waren voortdurend in contact en moedigden elkaar elke seconde aan tijdens de race. Het heeft geloond. We willen iedereen danken die ons heeft gesteund. Dank aan onze coach Stefan Sazio, dank aan onze familie en vrienden in België, dank aan de partners,¿ Nu gaan we ons concentreren op de volgende wedstrijden, want morgen is het alweer alles of niks met de Super-G. We gaan exact hetzelfde doen als vandaag: vroeg naar bed, volle concentratie en gewoon alles geven."

Eléonor en Chloé Sana komen morgen in actie in de Super-G, waar ze hun tweede medaillekans zullen trachten te verzilveren. Later op de Spelen volgen nog de super combiné, slalom en reuzenslalom.

bron: Belga