Baby’s die op hun vader lijken, zijn gezonder

Foto Pexels

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die op hun vader lijken en wiens ouders niet samenwonen, een fysiek voordeel hebben. Zo zouden ze op de leeftijd van één jaar gemiddeld gezonder zijn, dan kinderen die niet op hun papa lijken.

Bij het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Binghamton Universiteit in New York, bestudeerden de wetenschappers 715 koppels die niet (meer) samenwoonden. Hun baby’s werden gevolgd tot aan de eerste verjaardag. De onderzoekers keken naar het aantal doktersbezoeken en de duur van hun ziekenhuisbezoeken.

Minder ziek

Wat bleek? Kinderen die veel gelijkenissen hebben met hun vader zijn minder ziek. De oorzaak is eenvoudig: mannen die niet samenwonen met de moeder van het kind of fysiek minder gelijkenissen hebben, trekken sneller in twijfel of ze de biologische vader zijn.

Gemiddeld zorgen vaders 2,5 dagen per maand meer voor kinderen die wel op hun lijken. Hoe meer de papa’s naar de kinderen omkijken, hoe gezonder de kroost. Een kind heeft volgens de wetenschappers nood aan een vader die veel tijd met hun besteed. Het volledige onderzoek is te lezen in The Journal of Health Economics.