Weerbericht - Zwaarbewolkt weer vrijdag alvorens zacht weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdag wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt met meestal lichte regen, eerst over de Ardennen en na de middag ook over het centrum en het noorden van het land. Maxima tussen 6 en 10 graden met een mati ge zuid tot zuidoostenwind. Het weekend wordt zeer zacht met temperaturen rond 15 graden maar het is zeer wisselvallig met regelmatig regen of buien, meldt het KMI. Vrijdag krijgen we aanvankelijk nog opklaringen over het noorden van het land. Ook soms mist in de Ardennen. Later wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt met meestal lichte regen, eerst over de Ardennen en na de middag ook over het centrum en het noorden van het land. De maxima liggen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en rond 9 of 10 graden elders in het land. De wind is zwak of matig uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Vrijdagavond is het zwaarbewolkt en regenachtig. Later in de nacht volgt nog vanuit Frankrijk een meer actieve regenzone. De minima liggen in het begin van de nacht met waarden tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden elders in het land.

Morgen zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt en krijgen we, vooral in de namiddag, perioden met regen of buien. Het wordt wel zeer zacht met maxima van 10 tot 16 graden bij een matige zuidelijke wind. Zondag trekt of sleept een actieve regenzone vanaf het zuiden over ons land en wordt het meest al zwaarbewolkt met perioden van regen, soms en lokaal ook matige regen. In de namiddag zal het droger worden met vooral over het westen opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is matig en waait aanvankelijk uit zuidoost, later draaiend naar zuid.

bron: Belga