Slachthuisfraude – Ossenstaart en gehakt die zich nu nog in handel bevinden zijn “veilig”

Het Federaal Agentschap voor de Voedselketen (FAVV) meldt vrijdag dat de ossenstaart en het gehakt vlees die zich nu nog in de handel bevinden “veilig” zijn en “geconsumeerd kunnen worden”. De tracering van de ossenstaart en het gehakt van de in opspraak geraakte vleesleverancier Veviba uit Bastenaken is “volledig afgerond”. Wel roept het FAVV nog bijkomende ossenstaart en gehakt terug.
Het FAVV zegt dat in slagerij Amar in Anderlecht, waar eerder al gehakt uit de handel werd gehaald van Veviba, ook ossenstaarten van Veviba zijn verkocht met een mogelijk gezondheidsrisico. Ook verkocht Veviba vanuit zijn verkooppunt in Bastenaken zelf 41 kilo gehakt vlees met potentieel risico.
Het FAVV vraagt aan consumenten die de producten hebben gekocht om die niet meer te consumeren. Aan consumenten die medische klachten hebben na het eten van de producten, vraagt het FAVV om een huisarts te raadplegen. Consumenten met verdere vragen kunnen daarvoor terecht op het FAVV-meldpunt via telefoonnummer 0800/13.550.

bron: Belga