Slachthuis Adriaens zegt dat het “niet betrokken” is

Slachthuis Adriaens uit Zottegem, dat deel uitmaakt van de Vevibagroep waar in de vestiging in Bastenaken onregelmatigheden zijn vastgesteld, beklemtoont dat het “niet betrokken” is. Adriaens kreeg reeds extra controle van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), waaruit volgens het slachthuis blijkt “dat alle procedures perfect worden toegepast”. Het slachthuis hoopt de jarenlange vertrouwensband met zijn klanten snel te kunnen herstellen. Onder meer warenhuisketen Carrefour schortte de samenwerking vandaag op. Afgelopen woensdag werden bij alle slachthuizen die deel uitmaken van de groep Veviba, waaronder slachthuis Adriaens, de diepvriezers verzegeld. Er kwam ook onmiddellijk extra controle op de manier waarop het bloedvlees (grondstof voor CAT III) wordt verwerkt.

“Deze controle en staalnames door het FAVV bevestigen dat bij slachthuis Adriaens alle procedures perfect worden toegepast en dat het werk in de snijzaal volledig conform de wetgeving inzake voedselveiligheid wordt uitgevoerd”, zegt het bedrijf zelf in een persbericht. De erkenning van de snijzaal in Zottegem is ook niet ingetrokken door het FAVV. “Het slachthuis is dus perfect in staat om haar klanten in alle veiligheid en continuïteit te blijven bevoorraden”.Bij het bedrijf was vanavond niemand bereikbaar voor commentaar. Het is niet duidelijk welke impact het opschorten van de samenwerking met Carrefour heeft op de activiteiten.

Adriaens bestaat al sinds 1965. Sinds vorig jaar is het deel van de groep Veviba. Het slachthuis wordt operationeel onafhankelijk gerund en bijgestaan door een extern kwaliteitsadviseur. Het beschikt ook over het strenge en internationaal erkende BRC certificaat (British Retail Consortium) en over het IFS certificaat (International Futured Standards).

bron: Belga